Žito loupaná BIO 1kg na váhu DOBRIO
Žito je bohatá na vitamíny skupiny B, E, niacin a obsahuje minerální látky hořčík, draslík, vápník, železo, síra a fosfor. Rovněž je bohatá na rostlinné látky. lignany. Žito má nižší obsah lepku a proto výrobky z ní jsou těžší a hutnější.
Žito je velmi vhodná k nakličování . Naklíčená zrna jsou svěžejší a šťavnatější v porovnání s pšenicí.
Jak probíhá nákup potravin bez obalu?
Nákup bezobalových surovin přes internet probíhá velice jednoduše. Na váhu si můžete pořídit libovolné množství od 1kg (např. 1kg, 2kg apod.) a daná surovina k vám poputuje pěkně zabalená v sáčku nebo pytli. Stačí si jen navolit požadované množství. Např. pokud si chcete koupit 5 kg, tak do košíku přidejte 5x 1kg.
S láskou odvážíme a zabalíme do papírového sáčku, který přelepíme papírovou páskou. K zabalení objednávky použijeme recyklovanou nebo již použitou krabici , volné místo vyplníme recyklovaným papírem a krabici zalepíme papírovou lepicí páskou . S láskou odešleme k vám.
TIP: Věděli jste, že pomocí mlýnků a vločkovačů na obilí KOMO si dokážete připravit vlastní žitnou mouku či žitné vločky?
"Baví nás pomáhat vám. Pokud jste stejně jako my nadšeni žít dobrý život, jste na správném místě."
Naší vizí je pomáhat vám žít dobrý život. Ať už se jedná o biopotraviny, eko čistící prostředky nebo třeba mlýnek na domácí ovesné vločky, každý produkt z našeho e-shopu jsme osobně prověřili. Pokud se nám na něm cokoliv nezamlouvá, nebudeme ho nabízet.
Složení: žito * *=BIO
Alergeny: Obsahuje lepek. Může obsahovat stopy sezamu a vlčího bobu.
Výživové hodnoty na 100g
- Energie: 1414 kJ (338 kcal)
- Tuky: 1,63 g
- z toho nasycené: 0,197
- Sacharidy: 76 g
- z toho cukry: 0,98 g
- Vláknina: 15,1 g
- Bílkoviny: 10,34 g
- Sůl: 0,05 g
Hmotnost: na váhu
Obal: dodáme zabalené v papírovém sáčku
Země původu: Itálie (provincie Trentino) nebo Německo
Způsob přípravy: žito omyjte a nechte ji namočit v poměru 1 díl žita ke 3 dílům vody na celou noc. Potom dejte vařit žito ve stejné vodě, ve které se namáčela. Přiveďte k varu, přidejte sůl a nechte vařit na středním ohni cca. 50-60 min. Před podáváním nechte odstát 10 min. Podávejte s olejem, sójovou omáčkou nebo gomasiem.
mouka z tohoto zrna je doopravdy dobra, testo lepe kvasi a zrno se dobre mele v KoMo mlynku
Přidat hodnocení:
Přidat reakci na komentář: