Kategorie
 
 
 
 
 
 

Šátek celulózový hranatý hladký DOBRIO

5 (1 hodnocení)
Kód:1.6
Výrobce:DOBRIO
Celulózový šátek lépe drží teplo při kvašení chleba než v ošátku z pedigu. Bochník se z ní dobře vyklápí a nepřichytává se na stěny ošatky.
Dostupnost
Na skladě (Hmotnosť: 750 g): 19
Dostupnost: Na skladě
Hmotnost: 750 g: od 317,50 Kč
Obrázek Název Dostupnost Cena
Hmotnost: 750 g 1.6 Na skladě 317,50 Kč
Hmotnost: 1 kg 1.8.1 Na skladě 322,50 Kč
attr_img Hmotnost: 1.25 kg 1.1x Vyprodáno - do 10 dnů skladem 327,50 Kč

Ošatky jsou nádoby, ve kterých necháváme těsto na chléb překvasit (zvětšit svůj objem). V ošatce se chléb nikdy nepeče, ale před pečením se z šátku vyklopí na horký plech nebo kámen na pečení. Celulózový šátek lépe drží teplo při kvašení chleba než v ošátku z pedigu. Bochník se z ní dobře vyklápí a nepřichytává se na stěny ošatky.

Před prvním použitím stačí ošátek snadno jemným kartáčkem očistit a vysypat moukou nebo bramborovým či kukuřičným škrobem. Při dalších použitích není třeba vysypávat .

Jelikož se jedná o neošetřený materiál, neměli bychom je namáčet do vody, ale po dokončení je jen oprášit od zbytkové mouky nebo škrobu a šátky nechat dokonale vyschnout.

Žlutá nebo hnědá skvrna na ošatce? Důkaz pravosti

Pokud jste našli na ošatce tmavší skvrnu, je to důkaz kvality použitého materiálu. Na výrobu těchto ošátek se používá 100% přírodní buničina z ekologických zdrojů, která je bez jakýchkoli chemikálií . Tato buničina se vyrábí stisknutím čerstvého dřeva na otočných kamenných válečcích. Lignin , který je součástí přírodního dřeva, je součástí tohoto materiálu jako druh přírodního „lepidla“ . Pokud na ošatkách najdete žlutou nebo hnědou skvrnu , věřte, že je to je způsobeno přítomností ligninu, který může změnit barvu v průběhu sušení, nebo jako reakce na sluneční světlo. Je to důkaz čerstvosti a kvality použité buničiny .

Postup výroby celulózových ošátek

K výrobě buničiny z kmene stromů se používá voda. Na každou ošatkovou formu je samostatný lisovací nástroj , do kterého se plní buničina. Z buničiny se v lisovacím stroji pod vysokým tlakem vytlačí voda a ze zhutněného vláknitého materiálu vznikne forma čerstvého šátku . Během následného sušení se celulózová vlákna zesíťují a zauzlí, čímž forma získá mechanickou stabilitu. Po vysušení se hrubé okraje forem obrousí a provede se kontrola kvality , po které jsou formy připraveny k expedici.

Jak zvolit správnou velikost celulózového šatu?

U celulózových ošatek výrobce doporučuje se řídit váhou upečeného chleba . Šátek, který je velikostí (hmotností) nejblíže k váze upečeného chleba je správný šátek.

  • Složení: 100% přírodní buničina z ekologických zdrojů bez chemických přísad
  • Tvar: hranatá
  • Rozměry:
    • 750g bochník - 25x13x7 cm
    • 1kg bochník - 25x15x7, 5 cm
    • 1,25kg bochník - 29,5×14×8 cm
  • Vyrobeno v Německu.
  • Ošatky byly testovány a schváleny pro styk s potravinami.

K ošatce doporučujeme dokoupit i kartáč na čištění ošátek a praktickou metličku na mouku , která očistí chléb od přebytečné mouky před pečením.

TIP: Jelikož ošatky během kvašení absorbují z těsta do sebe určitou vlhkost, doporučujeme v závislosti na jejich způsobu používání (kromě pravidelného vyschnutí po použití) jednou za měsíc vyčistit i tvrdším kartáčem a dát je do trouby při teplotě do 130°C po dobu cca 45 minut. Tehdy šátky důkladně vyschnou a zabijí se i všechny případné bakterie a plísně.

"Baví nás pomáhat vám. Pokud jste stejně jako my nadšeni žít dobrý život, jste na správném místě."

Naší vizí je pomáhat vám žít dobrý život. Ať už se jedná o biopotraviny, eko čistící prostředky nebo třeba mlýnek na domácí ovesné vločky, každý produkt z našeho e-shopu jsme osobně prověřili. Pokud se nám na něm cokoliv nezamlouvá, nebudeme ho nabízet.

Složení: 100% přírodní buničina z ekologických zdrojů bez chemických přísad

Tvar: hranatá

Rozměry:

  • 750g bochník - 25x13x7 cm
  • 1kg bochník - 25x15x7, 5 cm

Vyrobeno v EU.

Ošatky byly testovány a schváleny pro styk s potravinami.



Přidat hodnocení:

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
Ošatka celulózová hranatá hladká DOBRIO 28.03.2024 19:19

ošatky jsou super už v nich kynou kváskové chleby :-)

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze