Kategorie
 
 
 
 
 
 

Šátek celulózový kulatý vroubkovaný DOBRIO

(0 hodnocení)
Kód:0.1.2
Výrobce:DOBRIO
Celulózový šátek lépe drží teplo při kvašení chleba než v ošátku z pedigu. Bochník se z ní dobře vyklápí a nepřichytává se na stěny ošatky.
Dostupnost
Na skladě (Hmotnosť: 500 g): 16
Dostupnost: Na skladě
Hmotnost: 500 g: od 302,50 Kč
Obrázek Název Dostupnost Cena
Hmotnost: 500 g 0.1.2 Na skladě 302,50 Kč
Hmotnost: 750 g 0.5 Vyprodáno - datum bude upřesněno 312,50 Kč
Hmotnost: 1 kg 1.4 Na skladě 322,50 Kč

Ošatky jsou nádoby, ve kterých necháváme těsto na chléb překvasit (zvětšit svůj objem). V ošatce se chléb nikdy nepeče, ale před pečením se z šátku vyklopí na horký plech nebo kámen na pečení. Celulózový šátek lépe drží teplo při kvašení chleba než v ošátku z pedigu. Bochník se z ní dobře vyklápí a nepřichytává se na stěny ošatky.

Před prvním použitím stačí ošátek snadno jemným kartáčkem očistit a vysypat moukou nebo bramborovým či kukuřičným škrobem. Při dalších použitích není třeba vysypávat .

Jelikož jde o neošetřený materiál, neměli bychom je namáčet do vody, ale po dokončení je jen oprášit od zbytkové mouky nebo škrobu a šátky nechat dokonale vyschnout .

Žlutá nebo hnědá skvrna na ošatce? Důkaz pravosti

Pokud jste našli na ošatce tmavší skvrnu, je to důkaz kvality použitého materiálu. Na výrobu těchto ošátek se používá 100% přírodní buničina z ekologických zdrojů, která je bez jakýchkoli chemikálií . Tato buničina se vyrábí stisknutím čerstvého dřeva na otočných kamenných válečcích. Lignin , který je součástí přírodního dřeva, je součástí tohoto materiálu jako druh přírodního „lepidla“ . Pokud na ošatkách najdete žlutou nebo hnědou skvrnu , věřte, že je to je způsobeno přítomností ligninu, který může změnit barvu v průběhu sušení, nebo jako reakce na sluneční světlo. Je to důkaz čerstvosti a kvality použité buničiny .

Postup výroby celulózových ošátek

K výrobě buničiny z kmene stromů se používá voda. Na každou ošatkovou formu je samostatný lisovací nástroj , do kterého se plní buničina. Z buničiny se v lisovacím stroji pod vysokým tlakem vytlačí voda a ze zhutněného vláknitého materiálu vznikne forma čerstvého šátku . Během následného sušení se celulózová vlákna zesíťují a zauzlí, čímž forma získá mechanickou stabilitu. Po vysušení se hrubé okraje forem obrousí a provede se kontrola kvality , po které jsou formy připraveny k expedici.

Jak zvolit správnou velikost celulózového šatu?

U celulózových ošatek výrobce doporučuje se řídit váhou upečeného chleba . Šátek, který je velikostí (hmotností) nejblíže k váze upečeného chleba je správný šátek.

  • Složení: 100% přírodní buničina z ekologických zdrojů bez chemických přísad
  • Tvar: kulatá (vzor pedigu)
  • Rozměry:
    • 500g bochník - vnitřní Ø 18 cm
    • 750g bochník - vnitřní Ø 18,5 cm
    • 1kg bochník - vnitřní Ø 22 cm
  • Vyrobeno v Německu.
  • Ošatky byly testovány a schváleny pro styk s potravinami.

TIP: Jelikož ošatky během kvašení absorbují z těsta do sebe určitou vlhkost, doporučujeme v závislosti na jejich způsobu používání (kromě pravidelného vyschnutí po použití) jednou za měsíc vyčistit i tvrdším kartáčem a dát je do trouby při teplotě do 130°C po dobu cca 45 minut. Tehdy šátky důkladně vyschnou a zabijí se i všechny případné bakterie a plísně.

"Baví nás pomáhat vám. Pokud jste stejně jako my nadšeni žít dobrý život, jste na správném místě."

Naší vizí je pomáhat vám žít dobrý život. Ať už se jedná o biopotraviny, eko čistící prostředky nebo třeba mlýnek na domácí ovesné vločky, každý produkt z našeho e-shopu jsme osobně prověřili. Pokud se nám na něm cokoliv nezamlouvá, nebudeme ho nabízet.

Složení: 100% přírodní buničina z ekologických zdrojů bez chemických přísad

Tvar: kulatá (vzor pedigu)

Rozměry:

  • 500g bochník - vnitřní Ø 18 cm
  • 750g bochník - vnitřní Ø 18,5 cm
  • 1kg bochník - vnitřní Ø 22 cm

Vyrobeno v Německu.

Ošatky byly testovány a schváleny pro styk s potravinami.



Přidat hodnocení:

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze