Přísady na pečení
Sladenka není slad . Jsou to dvě různé suroviny a jejich použití je různé. Neustále zde vznikají diskuse ze kterých vyplývá, že stále není jasný podstatný a základní rozdíl mezi těmito dvěma surovinami a také to, na co jsou určeny a jak ovlivňují kváskování. Dokonce se nesprávně používají iv některých chybných receptech. Proto pro ty, kteří mají zájem na pochopení rozdílu je zde vysvětlení v našem článku SLADENKA NENÍ SLAD. JAKÝ JE NEJLEPŠÍ SLAD K PEČENÍ?
Vyzkoušejte bezfosfátový kypřicí prášek či sušené droždí bez emulgátorů . Zdravé pečení bez škodlivých konzervantů, zvýrazňovačů chuti či fosfátů. Ochutnejte ten rozdíl i vy.
Doporučujeme zařadit do jídelníčku lahůdkové droždí , které má lahodnou sýrově - oříškovou chuť a je jedním z nejbohatších zdrojů vitamínů skupiny B (kromě B12) a navíc obsahuje všech 9 esenciálních aminokyselin. Kromě toho je bohaté na vitamíny a minerály jako fosfor, vápník a hořčík.
Zkoušeli jste už někdy péct z lievito madre? Lievito madre = pasta madre, tedy z italštiny kvásek nebo mateřský kvásek, může mít různé podoby. Italští pekaři rádi používají tuhý pšeničný kvas. A právě tento se často synonymizuje s označením lievito madre , jelikož se takový pevný či tuhý pšeničný kvásek používá často v italských pekárnách, známých svými nadýchanými pekárenskými skvosty.