Guarová guma BIO 100g SpigaBuona®
Guarová guma je přírodní potravinářské zahušťovadlo, které má přibližně 8x větší zahušťující schopnost než kukuřičný škrob. Guarová guma je vlastně vysoce rozpustná vláknina , která pochází ze semen rostliny Guar (lat. Cyamopsis tetragonolobus), která roste zejména v Indii a Pákistánu. Guar je druh fazolí, jejíž semena se loupou, melou a prosévají na sypký, bílý prášek , který se nazývá guarová guma.
Má přirozenou schopnost vázat molekuly vody, proto úspěšně zabraňuje nežádoucí krystalizaci, což ocení především výrobci zmrzlin a sorbetů. V mléčných výrobcích zase zlepšuje texturu, zachovává jednotnou viskozitu a barvu. Funguje také jako skvělý stabilizátor, protože pomáhá zabránit usazování pevných částic.
Guarovou gumu doporučujeme zejména při pečení bezlepkového pečiva, zákusků a sušenek. Své využití najde i při přípravě zmrzlin, pudinků, omáček, polévek, džemů, želé, pomazánek.
Věděli jste, že všechny produkty SpigaBuona® se vyrábějí v závodě nazvaném Casa Dedicata al Senza Glutine Bio patřící pod Antico Molino Rosso? Je to 100% bezlepkový závod, kde přicházejí jen bezlepkové suroviny. Tyto suroviny zde zpracovávají a balí pracovníci specializovaní na manipulaci s těmito výrobky. Všechny tyto procesy zaručí, že nemůže dojít ke kontaminaci lepkem.
- Složení: guarová guma* *=BIO
- Alergeny: Může obsahovat stopy ořechů a sezamu .
- Hmotnost: 100g, 2,5kg a 15kg (na objednávku)
- Země původu: zeměd. mimo EU
- Skladování: Skladovat v suchém a chladném místě (max. 24°C).
"Za kvalitními produkty hledejte osobní přístup, nikoli certifikáty - ty jsou jen bonusem."
Myšlenkou rodinného eshopu dobrio.sk je žít udržitelně s úctou k přírodě a nabídnout zákazníkům z každého rohlíku troška. Všechny produkty prošly skrze naše ruce i domácnost. Výrobce osobně známe a pokud se nám produkt nezamlouvá, místo na našem eshopu si nenajde. Pokud hledáte také produkty prodávané s láskou, s BIO nákupy prostě není o čem.
Přidat hodnocení:
Přidat reakci na komentář: