Tapiokový škrob BIO 125g Baule Volante
Tapiokový škrob je vyroben z kořene manioku. Je přirozeně bezlepkový a má vynikající zahušťující vlastnosti. Zahustí polévku, nahradí strouhanku a dodá lehkost sladkým dezertům.
Chcete-li zahušťovat, tak doporučujeme nejprve rozmíchat ve studené tekutině a teprve následně zahušťovat.
Chcete-li využít do pečení , tak stačí přidat během hnětení těsta.
Doporučený způsob použití
- pro zahušťování polévek použijte 1 lžičku tapiokové mouky, čímž dosáhnete krémovou polévku,
- výborně nahradí klasickou strouhanku v trojobalu, pokud tapiokovou mouku smícháte s tvrdým sýrem,
- pro dosažení výraznější chuti ryb nebo masa, posypte je před pečením,
- pro přípravu sladkých a slaných zákusků a sušenek,
- na způsob polenty jen smíchejte tapiokovou mouku s mlékem a smetanou,
- přísada do bezlepkového kváskového pečení .
Recept na tapiokový pudink z kokosového mléka
Ingredience: 30g tapiokového škrobu, 200ml kokosového mléka, 30g strouhaného kokosu, 100ml vody, 1 špetka soli, 2 lžičky třtinového cukru
Postup: Do hrnce přidejte tapiokový škrob, cukr a sůl. Přidávejte pomalu kokosové mléko s vodou, jemně míchejte. Zahřívejte na mírném ohni dokud nezačne vřít. Nechte vařit cca. 5 minut během vření a pokračujte stále v míchání. Následně vylijte do připravených misek, ozdobte strouhaným kokosem a nechte vychladnout před podáváním.
TIP: Objevte i ostatní naše škroby - rýžový, kukuřičný či bramborový v BIO kvalitě
Složení: tapiokový škrob* *=BIO
Výživové hodnoty na 100g
- Energie: 1519 kJ (358 kcal)
- Tuky: < 0,5 g
- z toho nasycené: < 0,1 g
- Sacharidy: 89 g
- z toho cukry: 3,4 g
- Vláknina: 0,9 g
- Bílkoviny: < 0,5 g
- Sůl: < 0,01 g
Hmotnost: 125g
Země původu: mimo EU
Vyrobeno v:
La Dolciaria di Me R. srl
Via Collodi 6
IT - Barberino Tavarnelle (FI)
Baleno pro:
Baule Volante
via Santa Maria in Duno snc
Interporto Bologna Blocco 10.1
IT - Bentivoglio (BO)
Přidat hodnocení:
Přidat reakci na komentář: