Dýňové máslo BIO 200g La Finestra
Dýňové máslo se výrazně odlišuje od ostatních rostlinných másel svou výraznou tmavě zelenou barvou. Obsahuje všechny látky, které se nacházejí v dýňovém semínku a proto je velmi zdravé.
Dýňové máslo je vhodné jako náhrada běžného másla, pomazánka na kváskové pečivo, rýžové chlebíčky nebo jako dochucovadlo či delikatesa k luštěninám, zrnům, vařeným jídlům a zelenině. Doporučujeme použít na polití ranní kaše, do smoothies, sladkých krémů, salátových dresinků či slaných pomazánek.
Jak se vyrábí dýňové máslo? Nejprve se jemně opraží loupaná dýňová semínka a následně se melou kamenem, dokud nevznikne krémová dýňová směs. Během celého procesu se nepřidává olej, sůl ani žádné jiné přísady.
Dýňové máslo obsahuje až 57% zdravých tuků, 31% bílkovin a 5% vlákniny.
Dýňová semínka vynikají svou chutí a obsahem tělu prospěšných látek. Z minerálů obsahují nejvíce selenu a zinku , kromě toho i hořčík, mangan, železo a měď. Najdeme v nich také vitamíny skupiny B, esenciální mastné kyseliny, omega-3 a omega-6 mastné kyseliny.
Dýňová semínka obsahují látky, které jsou schopny působit proti zvětšení prostaty . Dokáží dokonce tělo zbavit střevních parazitů, a proto se v některých zemích používají jako antiparazitní léčba.
Hlavní výhody dýňového másla
- vynikající zdroj zdravých tuků
- až 31% bílkovin
- jemné pražení
- semínka se melou kamenem
- bez oleje a soli
- bez konzervantů, přísad, barviv
- bez cukru a umělých sladidel
- bez palmového oleje
- certifikát Vegan OK
Složení: dýňová semínka* *=BIO
Alergeny: Může obsahovat sóju, obiloviny obsahující lepek, ořechy, arašídy a sezam.
Výživové hodnoty na 100g
- Energie: 2603 kJ (627 kcal)
- Tuky: 50 g
- z toho nasycené: 9,1 g
- Sacharidy: 9,4 g
- z toho cukry: 1,3 g
- Vláknina: 0,3 g
- Bílkoviny: 35 g
- Sůl: 0,13 g
Hmotnost: 200g
Země původu: mimo EU
Baleno v:
Natura srl
Strada Sotto Cerca 7
IT - Villareggia (TO)
Baleno pro:
LA FINESTRA SUL CÍLO
via Santa Maria in Duno snc
Interporto Bologna Blocco 10.1
IT - Bentivoglio (BO)
Přidat hodnocení:
Přidat reakci na komentář: