Salomoni - excelentní pražírna od roku 1959
Od začátku jasná strategie , kde na prvním místě stále je zvýšení kvality.
Dlouholeté zkušenosti, výzkum surovin v zemích původu, technologický vývoj, pozornost a průzkum trhu – to vše jsou hodnoty a povědomí, které vedou k harmonické a vytříbené chuti nesrovnatelného šálku kávy espresso.
Caffè Salomoni má více než 60 let historie a tradice, ve které společnost přešla z řemeslnické činnosti do průmyslu, obnovila svou identitu a stálou a konzistencí se stala italským specialistou v oblasti kávy , která je vždy připravena předvídat trendy na trhu a uspokojit potřeby spotřebitelů.
Dnes je Caffè Salomoni díky úctě k tradici schopna nabídnout svým zákazníkům zkušenosti „ pražíren “ se širokou škálou směsí a základních produktů, schopných uspokojit nuance chuti , rozmanitost spotřeby a vyrobit kvalitní kávu, kterou zná stále širší publikum .
Hodnoty a význam ekologické výroby kávy
Organické a biodynamické plodiny se vzdávají používání chemikálií, zejména syntetických hnojiv, pesticidů a herbicidů . To ale v žádném případě neznamená nepoužívat nic a pasivně čekat na úrodu. Na zlepšení přirozené úrodnosti půdy se tak používá mnoho technik , čímž se zvyšuje zdraví rostlin a jejich spontánní odolnost vůči chorobám a útokům různých parazitů. Dále tento kultivační systém upřednostňuje užitečný hmyz, ptáky a jiná zvířata, která se živí nežádoucím hmyzem, čímž se udržuje ekosystém v rovnováze.
Pěstování kolumbijské kávy ze Sierry Nevady se nachází ve výšce 1200-1600 mnm, kde si podnebí již vybírá mnoho škůdců rostlin. Jeho nasládlé bobule mohou růst zdravě i díky lidské práci.
Indiáni se stali u tohoto druhu práce nepostradatelní, protože území vysokých nadmořských výšek jsou terasovitá a špatně spojená úzkými kamennými průchody, kam se čtyřkolová vozidla nedostanou a kde se pohybují pouze ručně.
Organické hnojení půdy probíhá zcela přirozeným způsobem:
• vhodným kompostováním (zpracování veškerého rostlinného odpadu ve speciálních kopcích);
• mulčování (zakrytí půdy, aby se zabránilo jejímu vysušení a podpora přežití mikroorganismů, které přispívají k úrodnosti půdy;
• střídání plodin a blízkost plodin, které si navzájem „pomáhají“, zajišťují, že se půda regeneruje a že se vrací potraviny bohaté na všechny živiny v dokonalé rovnováze.
Sklizeň plodů se stále provádí ručně, aby se vybraly ty nejkvalitnější bobule, a dokonce i jejich přeprava dále po proudu se provádí stále člověkem nebo pomocí mul.
Fazole se pečlivě omyje v čisté vodě a nechá se vysušit na teplém karibském slunci. O úrodu se starají a „ji hýčkají“, protože je to jediný zdroj příjmu pro domorodce, kteří musí každý den bojovat proti kolumbijskému nepříteli číslo jedna: marihuane.
Projekt se zrodil na konci devadesátých let a vychází z hluboké úcty k přírodě ak lidem, kteří milují půdu a respektují ji jako zdroj života . USA pomohly projektu přidělením finančního fondu na pěstování bioproduktů a dnes se na těchto farmách kromě kávy pěstuje i palma, ze které se extrahuje olej, pěstuje cukrová třtina na třtinový cukr. Banány, kokos a ananas. Na podporu ekologické výroby jsou indiáni placeni více než ti, kteří jsou vykořisťováni na plantážích marihuany a koky, avšak ne bez rizika.
Je zřejmé, že během své cesty se projekt setkal s různými nepřátelskými útoky od stejných Kolumbijců, kteří vytvořili drogy jako svou hlavní a vysoce výnosnou plodinu a kteří se nemínili vzdát území pro alternativní plodiny.
Kontakt
Torrefazione Caffe Salomoni srl
Via Brescia 27
IT – 46100 Mantova