Rodina SALVAGNO , starodávného benátského původu, po pádu republiky na začátku dvacátého století opustila obchod a přestěhovala se do benátských kopců u jezera Lago di Garda, kde se věnuje zemědělství a zejména pěstování olivovníků od roku 1923 .
Jak desetiletí plynuly, výroba v průběhu let rostla a v prvních letech tohoto tisíciletí se přestěhovali z rodinné lisovny oleje do většího závodu až po současnou lisovnu oleje se dvěma výrobními linkami. Jejich produkce dosahuje pracovní kapacity 40 ql za hodinu a obsluhuje přibližně 700 zemědělců pěstujících olivy v okolí Verony.
Unikátní klima v oblasti Verony
Oblast kolem Verony se vyznačuje příznivým klimatem, horkými a deštivými léty , zimy jsou zmírněny blízkostí jezera a úrodná lehce opracovatelná půda dělají z této oblasti ideální prostředí pro pěstování oliv mimořádné chutě .
Výzkum vlastností olivovníků, experimentování s různými metodami pěstování, různé kultivary, den co den zušlechťují a vylepšují olivové produkty.
Společnost Salvagno přímo sleduje celý výrobní cyklus: od prořezávání po sklizeň, od lisování až po balení.
BIO pěstování od roku 1978
Od roku 1978 lisovna oleje Salvagno spustila projekt „Olivicoltura Pulita“, který zahrnuje pořádání konferencí pro zákazníky a zemědělské společnosti, které dodávají olivy do lisovny oleje. BIO produkty jsou certifikovány systémem BIOS.