Sladidla, cukr a medy
Slady a sirupy se vyrábějí nejčastěji z rýže, kukuřice a ječmene. Skládají se většinou ze sladového cukru maltózy a dalších polysacharidů, které se v těle pomalu štěpí a tak dodávají energii dlouhodobě a postupně.
Obilné slady mají vyšší obsah složených cukrů, ale nižší glykemický index v porovnání se sirupy. Jsou také méně sladší než sirupy, ale hustší.
Med je výborným sladidlem, je plný vitamínů, antioxidantů, minerálních látek a stopových prvků. Jeho účinky využijete také při onemocněních dýchacích cest a pro posílení imunity. U nás najdete med květový (klasický i pastovaný ), akátový , faceliový , lesní a lipový . Exkluzivním produktem je mateří kašička v medu , která pozitivně ovlivňuje endokrinní systém, výkonnost člověka, plodnost mužů a žen, má antibiotické účinky a je prevencí proti civilizačním chorobám.