Ječmenný diastatický pečicí slad BIO Antico Molino Rosso
Obrázek | Název | Dostupnost | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnost: 30 g 24030 | Na skladě | 65,00 Kč | ||
Hmotnost: 500 g 24150 | Na skladě | 497,50 Kč | ||
Hmotnost: 5 kg 24105 | Na skladě | 2.497,50 Kč | ||
Hmotnost: 25 kg 24125 | Závazná objednávka - do 14 dnů skladem | 9.975,00 Kč |
Ječmenný diastatický slad je pekařský zesilovač bohatý na komplexní cukry a enzymy , které podporují kvasnou aktivitu tím, že snižují problémy spojené s chladnějšími měsíci. Povrch chleba je zlatý a křupavý, zlepšuje také kvašení, vůni, chuť a barvu chleba či pizzy.
Slad je nasladované, naklíčené a usušené obilí, které se nakonec suší různými teplotami pro různý efekt. Převážně se pro výrobu sladu používá ječmen. Obilí se sladuje proto, aby se rozštěpily ve sladu uložené polysacharidy na jednoduché sacharidy.
Ječmenný diastatický slad je pekařský zesilovač bohatý na komplexní cukry a enzymy, které podporují kvasnou aktivitu . Proto v pekařství má největší význam diastatický slad – při sušení se používá teplota max. 50 °C, čímž se nezničí enzymy – diastáza. Tento slad má vysokou enzymatickou účinnost.
Diastáza je skupina enzymů, která se nachází ve sladu. Produkuje se klíčením semen . Diastáza transformuje škrob na maltózu a poté ji přeměňuje na glukózu.
V pekařství má význam diastatický slad, který má vliv na elastičnost a pružnost střídky a na charakteristickou vůni.
Ostatní druhy sladů se přidávají kvůli barvě, chuti a vůni.
Způsob použití: Na 100g mouky použijte 1,5g ječného sladu a pořádně promíchejte.
TIP ke čtení: Sladenka není slad. Jaký je nejlepší pečící slad?
"Za kvalitními produkty hledejte osobní přístup, nikoli certifikáty - ty jsou jen bonusem."
Myšlenkou rodinného eshopu dobrio.sk je žít udržitelně s úctou k přírodě a nabídnout zákazníkům z každého rohlíku troška. Všechny produkty prošly skrze naše ruce i domácnost. Výrobce osobně známe a pokud se nám produkt nezamlouvá, místo na našem eshopu si nenajde. Pokud hledáte také produkty prodávané s láskou, s BIO nákupy prostě není o čem.
Složení: ječný slad (diastatický) v prášku* *=BIO
Alergeny: Obsahuje lepek.
Výživové hodnoty na 100g
- Energie: 1485 kJ (352 kcal)
- Tuky: 2,5 g
- z toho nasycené: 0,6
- Sacharidy: 67 g
- z toho cukry: 9,3 g
- Vláknina: 10,9 g
- Bílkoviny: 7,1 g
- Sůl: 0 g
Hmotnost: 30g (stačí na 2kg mouky), 500g (stačí na 33kg mouky), 5kg, 25kg
Země původu: EU
Výrobce:
Antico Molino Rosso srl
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)
Innanzitutto grazie mille per l\'ottimo servizio che offrite, malto lo uso per fare pizze, pane e altri prodotti tipici pugliesi, ho notato un netto miglioramento nella lievitazione dell\'impasto, ma soprattutto la digeribilità ha fatto la differenza, appena finirò quello acquistato farò un\'altro acquisto.
Pravidelne pridávam do cesta na chlebík, super
Spokojnosť s produktom
používám na doporučení a super.
zatím jsem ještě nepoužila
Používam do kvaskoveho chleba ...👍
Pre mňa nenahraditeľná súčasť pečenia pre dobrý chlieb
So sladom son velmi spokojna,dobre to robi chlebikom a pecivu
Použitý pri pečení kváskových chlebov, som spokojná. Chebíky z Manitoby, s lievitom madre s pridaním sladu sú nadýchané, výborné.
Mam ho vyskusany, je spolahlivy a dobry
Super pomocka pri kysnutí chlebíka...
Chlebík krásne kysne s pridaním sladu
Bez tohto sladu si uz neviem predstavit piect chlieb, cesto vzdy dokonale po pridaní aspon 1ČL tohto maleho zázraku :)
Přidat hodnocení:
Přidat reakci na komentář: