Kategorie
 
 
 
 
 
 
Proč jsou v naší nabídce hlavně produkty

Bez umělých sladidel

Protože bílý cukr je v podstatě škodlivá umělá chemikálie, která je zbavena všech živin, minerálů a vitamínů. Podle statistik Světové zdravotnické organizace (WHO) krevní cukr zabije až 3,4 milionu lidí ročně. Je hlavním viníkem srdečně-cévních onemocnění a rakoviny. Dr. Robert Lustig tvrdí: „ Potraviny, které obsahují cukr a sladidla, škodí zdraví do té míry, že bychom je měli kontrolovat stejně jako alkohol a tabák“.

Bílý cukr zatěžuje v nadměrné míře trávení a způsobuje celkové překyselení organismu. Dlouhodobě snižuje imunitu, poškozuje slinivku a způsobuje kolaps endokrinního systému. Naše produkty neobsahují ani glukózu, fruktózu či glukózovo-fruktózový sirup , protože v nadměrném množství jsou velmi škodlivé pro organismus a mohou způsobovat chronická onemocnění. Fruktóza v nadměrném množství spouští procesy, které vedou k toxicitě jater.

Bez GMO

Problematika GMO (geneticky modifikovaných organismů) nepochybně rozdělila zemědělce, obchodníky a spotřebitele. Mnozí spotřebitelé odmítají konzumovat geneticky modifikované plodiny. Někteří pěstitelé si od nich zase slibují udržitelnost, vyšší výnosy, nižší náklady a proto je upřednostňují.

GMO (nebo geneticky modifikované organismy) jsou výsledkem práce genetických inženýrů a biotechnologů. Jedná se o laboratorní proces, při kterém se vezmou geny z DNA jednoho organismu a uměle se aplikují do DNA druhého organismu . Tyto geny mohou pocházet z bakterií, virů, hmyzu, zvířat nebo dokonce lidí.

Bez chemických konzervantů

Protože všechna barviva, sladidla, tající soli, umělé přísady a jiné chemické látky prodlužují dobu trvanlivosti, mění chuť a vlastnosti potravin . I přesto, že některé nejsou škodlivé, existují i takové, které výrazným způsobem poškozují zdraví a jsou zakázány .

Naším cílem je nabízet jen takové produkty, které neobsahují žádné přídatné látky. Jen tak si můžete pochutnávat na originální chuti potravin.

Bez laktózy

Protože mléko a mléčné deriváty jsou živočišného původu a zdrojem intolerancí na laktózu.

Stále více lidí čelí novému fenoménu nesnášenlivosti či alergie na laktózu a mléčnou bílkovinu. Navíc nedávná Čínská studie prokázala přímou souvislost mezi dlouhodobým pitím kravského mléka a výrobky z něj s mnoha chorobami. To jsou hlavní důvody, proč se v posledních letech doporučuje nahradit kravské mléko rostlinným mlékem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze