Sušené nesířené ovoce
Sušené ovoce je lahodné a zdravé, ale většina druhů sušeného ovoce, které se nachází v supermarketech, je ošetřena sírou a jinými chemikáliemi, aby vydrželo déle a mohlo být prodáváno po celém světě. Oxid siřičitý (E220) patří do skupiny 14 nejrizikovějších potravinových alergenů. Do potravin se přidává za účelem ochrany před kontaminací bakteriemi. Široce využíván je i pro schopnost zachovat barvu potraviny a zabránit jejímu zhnědnutí. U alergiků může způsobit projímavé problémy, vyvolat nevolnost, dýchací problémy, bolesti žaludku a hlavy nebo se projevit svěděním, zarudnutím pokožky či vyrážkami. Sušené nesířené ovoce je zde pro ty, kteří se snaží minimalizovat přísun chemikálií do svého těla.
Sušené ovoce je vynikajícím zdrojem vlákniny, vitamínů a minerálů. Kromě toho je skvělou alternativou k běžným sladkostem. Obsahuje fruktózu, přirozený cukr, který je zdravější než rafinovaný cukr. Můžete začít tím, že zkusíte sušené švestky , sušené meruňky , sušené fíky nebo sušenou aronii .