Ultrafiltrace
Ultrafiltrace je proces filtrace, který odstraňuje nepříjemné pachy a chutě z vodovodní vody, aniž by se změnily její chemicko-fyzikální vlastnosti. Voda prochází přes membránu, která působí pod nízkým tlakem, čímž se eliminují všechny částice o průměru větším než 0,01 mikronů. Ultrafiltrace odstraňuje viry, bílkoviny, mikroorganismy, chlór, pesticidy, usazeniny, řasy, rez , přičemž zachovává všechny minerální soli (sodík, draslík, hořčík, vápník).
Pro lepší pochopení, ultrafiltrace je účinnější než mikrofiltrace, která místo toho filtruje při 0,5 mikronu, zatímco méně výkonná než reverzní osmóza, která má filtruje při 0,0001 mikronu.
Ultrafiltrovaná voda má stejné vlastnosti jako voda z vodovodu bez nepříjemných pachů a chutí. Tvrdost, pH, pevné zbytky, vodivost a minerální soli zůstávají nezměněny.