Vločky
Tak chutné a tak výživné, na tisíc různých způsobů! To jsou celozrnné vločky od La Finestra. Vločky jsou vyráběny šetrným zpracováním z těch nejlepších obilovin. A víte, že neexistují jen ty ovesné?
Vyzkoušejte například ječné vločky – používají se zejména do polévek a na výrobu kaše. Jsou bohaté na vitamíny skupiny B a chrání organismus před kožními záněty, podporují funkci jater a regulují hodnotu tuku v krvi.
Čerstvé vločky si můžete vyrobit i doma, díky vločkovačům od značky KOMO , nebo si je pohodlně pořiďte hotové a bez starostí. Celozrnné ovesné vločky obsahují spoustu vlákniny, jsou ideální při redukční dietě a mají všestranné využití. Do kaše, polévek, do pečení (rozemleté na ovesnou mouku) na fit zákusky, do jogurtu nebo do rostlinného mléka. Ovesné vločky nemusíte vařit, stačí je zalít horkou vodou nebo mlékem. Ovesné mini vločky jsou skvělé pro přípravu koláčů, díky jejich menší velikosti.
Pro celiaky jsou vhodnou volbou například celozrnné rýžové vločky . Přidejte si je do smoothies, jogurtu, mléka nebo zeleninových jídel. Rýžové vločky stačí před konzumací namočit.
TIP: Vyzkoušejte vločky “sladce”! Ten nejlepší recept na vločky je ten nejjednodušší. Spařte vločky v horkém rostlinném mléce a přidejte med , džem , oříškové máslo nebo lyofilizované ovoce a sladký, zdravý pamlsek je na světě.
Špaldové vločky jsou bohaté na vlákninu a bílkoviny. Proto jsou dokonalým doplňkem vyvážené zdravé stravy. Pokud si neumíte vybrat, jaké vločky zkusit jako první, zkuste tento mix – vločky 5-zrnné , které obsahují žitné, ovesné, ječné, rýžové a pšeničné vločky.