Pohanka lámanka BIO 1kg na váhu Mlýn Šmistrla
Pohanka se podobá na malé oříšky. Přesto ukrývá v sobě vzácné látky. Nejvýznamnější látka je vzácný vitamín P - flavonoid rutin. Vitamin P zabraňuje oxidaci vitamínu C v těle, čili ochraňuje cévy před volnými radikály. Kromě vitamínu P obsahuje minerály jako vápník, fosfor, draslík, hořčík a železo, nenasycené mastné kyseliny, aminokyseliny, vitamíny B1, B2, C a E. Pohanka je energetická potravina, výživná a lehce stravitelná. Doporučuje se jíst hlavně v chladném počasí, neboť velmi rychle produkuje vnitřní teplo.
Pohanka se upravuje na slaně a sladce, výborně chutná v kombinaci s rýží nebo kukuřicí. Vhodná je pro vaření, pečení, dušení a zapékání. Můžete ji použít také k zahuštění jídel, jako zavářku do polévek nebo k překypření pečiva.
Jak se vyrábí pohanka lámanka
Při zpracování pohanky se používá tradiční technologie mechanického loupání v pohankovém mlýně Šmistrla . Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny. Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty, při kterém (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány všechny vitamíny a další hodnotné látky. Pro mletí a další zpracování pohankové kroupy se používají opět mlýnské kameny.
Způsob přípravy
Pohanku lámanku propláchněte a poté vařte podobně jako rýži (15-20 minut), kdy na jeden díl pohanky připadají asi dva dílky vody. Pro šetrnější přípravu, stačí povařit 5 minut a poté nechat dojít asi 30 minut pod pokličkou.
Jak probíhá nákup potravin bez obalu?
Nákup bezobalových surovin přes internet probíhá velice jednoduše. Na váhu si můžete pořídit libovolné množství od 1kg (např. 1kg, 2kg apod.) a daná surovina k vám poputuje pěkně zabalená v sáčku nebo pytli. Stačí si jen navolit požadované množství. Např. pokud si chcete koupit 5 kg, tak do košíku přidejte 5x 1kg.
S láskou odvážíme a zabalíme do papírového sáčku, který přelepíme papírovou páskou. K zabalení objednávky použijeme recyklovanou nebo již použitou krabici , volné místo vyplníme recyklovaným papírem a krabici zalepíme papírovou lepicí páskou . S láskou odešleme k vám.
TIP: Věděli jste, že pomocí mlýnků a vločkovačů na obilí KOMO si dokážete připravit vlastní pohankovou mouku či pohankové vločky?
"Baví nás pomáhat vám. Pokud jste stejně jako my nadšeni žít dobrý život, jste na správném místě."
Naší vizí je pomáhat vám žít dobrý život. Ať už se jedná o biopotraviny, eko čistící prostředky nebo třeba mlýnek na domácí ovesné vločky, každý produkt z našeho e-shopu jsme osobně prověřili. Pokud se nám na něm cokoliv nezamlouvá, nebudeme ho nabízet.
Složení: pohanka lámanka loupaná* *=BIO
Výživové hodnoty na 100 g
- Energie: 1490 kJ (355 kcal)
- Tuky: 4,3 g
- z toho nasycené mk: 0,9 g
- Sacharidy: 59 g
- z toho cukry: 1,5 g
- Bílkoviny: 16,5 g
- Sůl: 0,01 g
Hmotnost: na váhu
Země původu suroviny: Česká republika
Výrobce:
Pohankový mlýn ŠMAJSTRLA sro
Kopaná 806
CZ - 74401 Frenštát
Distributor :
BIO nákupy sro
Karpatské náměstí 10A
CS - 83106 Bratislava
Přidat hodnocení:
Přidat reakci na komentář: