Kategorie
 
 
 
 
 
 

Cafezie Dark roast mletá BIO 250g

(0 hodnocení)
Kód:CAdrml
Výrobce:Cafézia
Cafezie Dark roast je speciální směs 100% arabiky s obsahem kofeinu bez vedlejších účinků. Tajemstvím je malá příměs bylin.
Dostupnost
Na skladě: 18
Dostupnost: Na skladě
Cena: 365,00 Kč

Cafezie Dark roast - nejvíce pražená s nejmenším obsahem kofeinu.

Cafezie vyvinula originální kombinaci bio kávy té nejvyšší kvality s přesně nastavenou malou příměsí bylin, která zklidňuje metabolismus kofeinu a snižuje aciditu kávy. Odstraněním vedlejších účinků a kyselých substancí v pražené kávě příměs bylin nejen zvyšuje její kvalitu a výjimečnost, ale umocňuje také pozitivní vliv na lidský organismus a jeho imunitní systém.

Dark Roast je dotmava pražená káva podle francouzského typu pražení. S nejmenším obsahem kofeinu, který se do organismu uvolňuje postupně a zároveň z těla odchází pomaleji. Chuť je dřevitá a bez kyselých tónů.

TIP: Pokud si chcete připravit espresso v pákovém stroji, tak doporučujeme kávu ještě pomlít na jemnější v ručním nebo elektrickém mlýnku.

Bio káva Cafezie je vhodná pro těhotné a kojící ženy, lidi s intolerancí na kofein a histaminovou intolerancí.

Složení

  • 100% BIO Arabika s malou příměsí bylin Yzop, Lípkavec a Yerba Maté

Vedlejší účinky kofeinu

Kofein je základní složkou pražené kávy, který má mnohonásobný vliv na fyziologii lidského těla. Po vypití kávy dochází v krátké době k nárůstu produkce dopaminu, což se projevuje stimulací mentálních a fyzických činností. Dopamin je neurotransmiter, který odpovídá za indukci pozitivních vjemů v odpovídajících částech mozku. Antioxidační vlastnosti kávy příznivě působí při nemocech jako je rakovina či cévní mozková příhoda, kde je patologický proces vázán na produkci volných oxidativních radikálů. Vliv pití kávy jako preventivního agensa progresu onemocnění byl intenzivně studován i při neurodegenerativních onemocněních mozku, zejména při Alzheimerově a Parkinsonově chorobě.

Kofein a další chemikálie kyselé povahy, které vznikají pražením kávy , mohou po požití způsobovat nežádoucí účinky, ty se mohou projevit třesem, arytmií srdce, náhlou žaludeční nevolností, až pocitu na zvracení, pocením nebo i bolestí hlavy . Tyto symptomy jsou způsobeny náhlým poklesem koncentrace dopaminu po vypití kávy, kterému předcházel krátkodobý účinek zvýšení dopaminu v cílových oblastech mozku vlivem kofeinu.

Tajemství Cafezie

Už starověcí léčitelé si svého zdraví vážili a zároveň si uvědomovali, že je velmi třeba si jej udržovat a ne jen obnovovat. Pokud bylo třeba léčit ty, kteří trpěli bolestí nebo nemocemi, využívali k léčbě kořeny a léčivé bylinky z přírody. V ajurvédní medicíně je speciální směs bylin známá a používaná již tisíce let, jejíž blahodárné účinky na lidský organismus využívá i Cafézie. Domorodý lid v Asii a Severní Americe znal vlastnosti bylin, které jim pomáhaly k úlevě od bolesti kloubů, zlepšovaly jim trávení a zvyšovaly jejich mentální koncentraci.

Současně s antioxidačními vlastnostmi kávy tyto byliny umocňují požitek z pití, snižují kyselost kávy, usnadňují metabolismus kofeinu a zároveň poskytují silnou podporu imunitního systému.

Směs bylin

Speciální příměs bylin, která je přimíchána v malém poměru do 100% Arabiky hraje v kávě Cafézie velkou roli. Vlivem alkaloidů upravuje pH vařené kávy, čímž snižuje její aciditu, díky čemuž káva Cafézie organismus nepřekyseluje.

LIPKAVEC

Mařinka pravá (Gallium verum) je roční trvanlivá bylina z čeledi marenovitých. Původem ze Severní Ameriky a Euroasie.

Charakteristickou vlastností slnka je mírný močopudný účinek, s vlivem na čištění krve a lymfatického systému . Této bylině se proto připisuje detoxikační účinek na lidský organismus s benefičními projevy na kůži, močových cestách a lymfatických uzlinách. Bylinkáři ji aplikují na snižování krevního tlaku a teploty těla . Mařinka zmírňuje záněty tonsil, jater, vaječníků, potlačuje artritické bolesti. Stimuluje metabolismus jater, podporuje trávení a vstřebávání živin.

YZOP

Yzop (Hyssopus Officinalis) představuje 10 – 12 druhů bylin velmi podobných z čeledi hluchavkovitých. Původem z oblasti mezi východním Středomořím a centrální Asií.

Silný odvar z listů a květů yzopu se aplikuje při zahlenění průdušek, nosu a hrdla, ke zmírnění zánětu horních cest dýchacích. Zevně se zvykne aplikovat na jizvy, ke zmírnění otoku a zarudnutí. Esenciální yzopový olej zvyšuje mentální koncentraci a působí jako nervové tonikum, vhodné pro podporu léčby nervové vyčerpanosti, úzkosti a deprese.

YERBA MATÉ

Yerba maté (Ilex paraquariensis) nebo cesmína paraguayská patří do čeledi Aquifoliaceae. Původem ze subtropické Jižní Ameriky, jižního Paraguaje, západního Uruguaje a jižní Brazílie.

Yerba maté se celosvětově používá k úpravě nadváhy ovlivňováním trávení a zvyšováním lipolitické aktivity při trávení podkožního tuku. Aplikuje se také při fyzické a mentální únavě, nervových depresích, revmatických bolestech, bolestech hlavy při propracovanosti a zvýšené únavě. Obsahuje zvýšené množství draslíku, hořčíku a manganu. Zabraňuje tvorbě kyseliny mléčné a tím i silné únavě po fyzické námaze. Směs alkaloidů v yerba maté má jemnější účinky, než většina rostlin s kofeinem. Stimuluje hladkou svalovou tkáň a svalstvo myokardu. Pravidelní uživatelé yerba maté uvádějí, že tato bylina nepřináší při stimulujících účincích následné nežádoucí reakce organismu jako úzkost, bušení srdce, tiky, řídkou stolici, pocení, přičemž tyto symptomy uvádějí hlavně lidé pravidelně pijící kávu s kofeinem.


Přidat hodnocení:

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze