Káva & Konopí BIO 250g Salomoni
Objevte unikátní spojení mleté kávy Arabiky a konopí . Směs je unikátní svou chutí a určená pro všechny milovníky konopí.
Hodnoty a význam ekologické výroby kávy
Organické a biodynamické plodiny se vzdávají používání chemikálií, zejména syntetických hnojiv, pesticidů a herbicidů . To ale v žádném případě neznamená nepoužívat nic a pasivně čekat na úrodu. Na zlepšení přirozené úrodnosti půdy se tak používá mnoho technik , čímž se zvyšuje zdraví rostlin a jejich spontánní odolnost vůči chorobám a útokům různých parazitů. Dále tento kultivační systém upřednostňuje užitečný hmyz, ptáky a jiná zvířata, která se živí nežádoucím hmyzem, čímž se udržuje ekosystém v rovnováze.
Pěstování kolumbijské kávy ze Sierry Nevady se nachází ve výšce 1200-1600 mnm, kde si podnebí již vybírá mnoho škůdců rostlin. Jeho nasládlé bobule mohou růst zdravě i díky lidské práci. Indiáni se stali u tohoto druhu práce nepostradatelní, protože území vysokých nadmořských výšek jsou terasovitá a špatně spojená úzkými kamennými průchody, kam se čtyřkolová vozidla nedostanou a kde se pohybují pouze ručně.
Organické hnojení půdy probíhá zcela přirozeným způsobem:
- vhodným kompostováním (zpracování veškerého rostlinného odpadu ve speciálních kopcích);
- mulčování (zakrytí půdy, aby se zabránilo jejímu vysušení a podpora přežití mikroorganismů, které přispívají k úrodnosti půdy;
- střídání plodin a blízkost plodin, které si navzájem „pomáhají“, zajišťují, že se půda regeneruje a že se vrací potraviny bohaté na všechny živiny v dokonalé rovnováze.
Sklizeň plodů se stále provádí ručně, aby se vybraly ty nejkvalitnější bobule, a dokonce i jejich přeprava dále po proudu se provádí stále člověkem nebo pomocí mul.
Fazole se pečlivě omyje v čisté vodě a nechá se vysušit na teplém karibském slunci. O úrodu se starají a „ji hýčkají“, protože je to jediný zdroj příjmu pro domorodce, kteří musí každý den bojovat proti kolumbijskému nepříteli číslo jedna: marihuane.
Vhodné pro moku, frenchpress a espresso kávovary (s možností mleté kávy).
TIP: Přečtěte si více o BIO pěstování kávy v Kolumbiji , ze které byla upražena i tato směs Káva & Konopa Salomoni.
"Baví nás pomáhat vám. Pokud jste stejně jako my nadšeni žít dobrý život, jste na správném místě."
Složení: mletá káva*, konopná mouka* (7%) *=BIO
Alergeny: Může obsahovat stopy zrn obsahujících lepek.
Stupeň pražení: střední
Senzorické vlastnosti: lehké tóny lískových oříšků
Výživové hodnoty na 100 g
- Energie: 1458 kJ (350 kcal)
- Tuky: 9,7 g
- z toho nasycené: 4,5 g
- Sacharidy: 29,8 g
- z toho cukry: 0,2 g
- Vláknina: 36,3 g
- Bílkoviny: 17,8 g
- Sůl: 0,1 g
Hmotnost: 250g
Země původu: zeměd. EU / mimo EU
Výrobce:
Torrefazione Caffe Salomoni srl
Via Brescia 27
IT – 46100 Mantova
Přidat hodnocení:
Přidat reakci na komentář: