Kategorie
 
 
 
 
 
 

Černé olivy bez pecky v extra panenském olivovém oleji 180g Salvagno

(0 hodnocení)
Kód:2537
Výrobce:Salvagno
Vypeckované černé olivy Salvagno jsou perfektní volbou pro ozdobení těstovin, hlavních jídel nebo obohacení salátů. Olivy jsou v extra panenském olivovém oleji, takže chutnají i jen tak na lžičku.
Dostupnost
Na skladě: 22
Dostupnost: Na skladě
Cena: 170,00 Kč

Vypeckované černé olivy Salvagno jsou perfektní volbou pro ozdobení těstovin, hlavních jídel nebo obohacení salátů. Olivy jsou v extra panenském olivovém oleji , takže chutnají i jen tak na lžičku.

Oblast kolem Verony se vyznačuje příznivým klimatem, horkými a deštivými léty , zimy jsou zmírněny blízkostí jezera a úrodná lehce opracovatelná půda dělají z této oblasti ideální prostředí pro pěstování oliv mimořádné chutě .

Olivy se zpracovávají přímo v malé rodinné firmě Salvagno , která se věnuje lisování oleje již od roku 1923 se stejnou vášní. V současnosti odebírá olivy od 700 malých farmářů z okolí města Verona a celého jejího okolí. Olivový olej vyváží do zemí jako Čína, Japonsko, Thajsko, Nový Zéland, Austrálie,... Značku Salvagno nenajdete v žádném italském supermarketu, jelikož si majitelé hlídají hodnoty značky Salvagno.

5 fází výroby olivového oleje Salvagno

  1. Sběr oliv - Provádí se stále tradičním ručním systémem sklizně . Pod olivovníky jsou rozmístěny sítě, na které sběrači házejí olivy s „ hřebeny “ (podobné jako při sběru borůvek), které se pak vkládají do speciálních plastových přepravek, aby se zajistilo správné provzdušnění plodů.
  2. Lisování - Po sklizni se olivy přesouvají do lisovny oleje Salvagno, tento přesun musí trvat méně než 24 hodin . Olivy se vizuálně třídí a vyřazují se poškozené olivy. Olivy se myjí studenou vodou a následně se lisují (mačkají) v kamenném žulovém mlýně "molazze" . Lisování trvá 20 minut a jejím výsledkem je pasta.
  3. Mačkání a odstřeďování - Následně pasta vchází do kontinuálního procesu, který probíhá vakuově bez přístupu vzduchu (žádná oxidace). Olivová pasta se mísí a přesouvá do dekantéru, kde mechanickým procesem se odděluje tekutá od pevné složky .
  4. Oddělování a filtrování - Výsledkem odstřeďování je tmavá tekutina složená z vody a oleje . Jako každé ovoce i olivy obsahují vodu v poměru 40-45%. V tomto procesu se mechanickým způsobem odděluje olivový olej od vody. Následně se olej filtruje přes sterilní gázy, aby se odfiltrovaly i ty nejmenší nečistoty.
  5. Skladování - Po filtraci se olivový olej shromažďuje v podzemních ocelových nádržích , kde se skladuje po celý rok při stálé teplotě. V průběhu roku se pak plní do lahví a posílá k prodeji. Celý proces uskladňování a plnění do lahví probíhá vakuově bez pomoci čerpadel a to z důvodu, aby olivový olej nebyl vystaven oxidaci a stresujícím faktorům vířivých proudů, které vznikají z čerpadel.

Proč milujeme extra panenský olivový olej Salvagno?

Protože lisovnu olej jsme osobně navštívili a přesvědčili jsme se o mimořádné kvalitě a poctivé práci . Jejich láska k oleji začala již v roce 1923 , kdy začaly pěstovat olivy v srdci Valpantena, mezi kopci Verony. Od té doby je k amenný olivový mlýn Salvagno vyrábí extra panenský olivový olej se stejnou vášní a vytváří produkt určený pro náročné spotřebitele, kteří neustále hledají autentičnost jednoduchých a přírodních potravin. Dokonalé spojení tradice a inovace jim umožňuje experimentovat s alternativními metodami pěstování, které jsou schopny zaručit produkci extra panenského oleje nejvyšší kvality a mnoha dalších produktů.

"Baví nás pomáhat vám. Pokud jste stejně jako my nadšeni žít dobrý život, jste na správném místě."

Naší vizí je pomáhat vám žít dobrý život. Ať už se jedná o biopotraviny, eko čistící prostředky nebo třeba mlýnek na domácí ovesné vločky, každý produkt z našeho e-shopu jsme osobně prověřili. Pokud se nám na něm cokoliv nezamlouvá, nebudeme ho nabízet.

Složení: černé olivy vypeckované* (61%), extra panenský olivový olej* (36%), sůl, přírodní aroma. Regulátor kyselosti: Kyselina citrónová.

Může obsahovat stopy skořápek po odpeckování.

Výživové hodnoty na 100 g

  • Energie: 1051 kJ (255 kcal)
  • Tuky: 26,6 g
    • z toho nasycené: 3,8 g
  • Sacharidy: 1,2 g
    • z toho cukry: 1 g
  • Bílkoviny: 1,7 g
  • Sůl: 3,8 g

Hmotnost: 180 g
Země původu: Itálie

Vyrobeno a baleno v:
Via Strada del Lunaro
IT - Lucinasco (IM)
Vyrobeno pro:
Frantoio Salvagno Giovanni
Contrada Gazzego 1
IT – Nesente Verona



Přidat hodnocení:

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze