Kategorie
 
 
 
 
 
 

Extra panenský olivový olej italský sběr 2023-2024 Salvagno

Extra panenský olivový olej italský sběr 2023-2024 Salvagno
Zobrazit v plné velikosti
Doporučujemenovinka
100ml balenie v skle
500ml balenie v skle
1L balenie v skle
Extra panenský olivový olej italský sběr 2023-2024 Salvagno
 
(0 hodnocení)
Kód:2535_100
Výrobce:Salvagno
Extra panenský olivový olej Salvagno je olej se zvláštními vlastnostmi vůně, chuti a barvy díky příznivé mikroklimatické poloze, metodám sběru a zpracování a stoletým zkušenostem s olejářským uměním. Extra panenský olivový olej vyrobený za studena s kontrolovanou teplotou pod 27°C.
Dostupnost
Na skladě (Objem: 100 ml): 24
Dostupnost: Na skladě
Objem: 100 ml: od 142,50 Kč
Obrázek Název Dostupnost Cena
Objem: 100 ml 2535_100 Na skladě 142,50 Kč
attr_img Objem: 500 ml 2535_500 Na skladě 372,50 Kč
attr_img Objem: 1 L 2535_1000 Na skladě 712,50 Kč

Extra panenský olivový olej Salvagno je olej se zvláštními vlastnostmi vůně, chuti a barvy díky příznivé mikroklimatické poloze , metodám sběru a zpracování a stoletým zkušenostem s olejářským uměním. Extra panenský olivový olej vyrobený za studena s kontrolovanou teplotou pod 27°C. Jeho barva je zelená se zlatými odlesky a má jemnou ovocnou vůni sladkých mandlí.

Oblast kolem Verony se vyznačuje příznivým klimatem, horkými a deštivými léty , zimy jsou zmírněny blízkostí jezera a úrodná lehce opracovatelná půda dělají z této oblasti ideální prostředí pro pěstování oliv mimořádné chutě .

Olivy se zpracovávají přímo v malé rodinné firmě Salvagno , která se věnuje lisování oleje již od roku 1923 se stejnou vášní. V současnosti odebírá olivy od 700 malých farmářů z okolí města Verona a celého jejího okolí. Olivový olej vyváží do zemí jako Čína, Japonsko, Thajsko, Nový Zéland, Austrálie,... Značku Salvagno nenajdete v žádném italském supermarketu, jelikož si majitelé hlídají hodnoty značky Salvagno.

5 fází výroby olivového oleje Salvagno

  1. Sběr oliv - Provádí se stále tradičním ručním systémem sklizně . Pod olivovníky jsou rozmístěny sítě, na které sběrači házejí olivy s „ hřebeny “ (podobné jako při sběru borůvek), které se pak vkládají do speciálních plastových přepravek, aby se zajistilo správné provzdušnění plodů.
  2. Lisování - Po sklizni se olivy přesouvají do lisovny oleje Salvagno, tento přesun musí trvat méně než 24 hodin . Olivy se vizuálně třídí a vyřazují se poškozené olivy. Olivy se myjí studenou vodou, aby se zbavily listů a nečistot. Následně se lisují (mačkají) v kamenném žulovém mlýně "molazze" . Lisování trvá 20 minut a jejím výsledkem je pasta.
  3. Mačkání a odstřeďování - Následně pasta vchází do kontinuálního procesu, který probíhá vakuově bez přístupu vzduchu (žádná oxidace). Olivová pasta se mísí a přesouvá do dekantéru, kde mechanickým procesem se odděluje tekutá od pevné složky .
  4. Oddělování a filtrování - Výsledkem odstřeďování je tmavá tekutina složená z vody a oleje . Jako každé ovoce i olivy obsahují vodu v poměru 40-45%. V tomto procesu se mechanickým způsobem odděluje olivový olej od vody. Následně se olej filtruje přes sterilní gázy, aby se odfiltrovaly i ty nejmenší nečistoty.
  5. Skladování - Po filtraci se olivový olej shromažďuje v podzemních ocelových nádržích , kde se skladuje po celý rok při stálé teplotě. V průběhu roku se pak plní do lahví a posílá k prodeji. Celý proces uskladňování a plnění do lahví probíhá vakuově bez pomoci čerpadel a to z důvodu, aby olivový olej nebyl vystaven oxidaci a stresujícím faktorům vířivých proudů, které vznikají z čerpadel.

Doporučené užívání olivového oleje

  • Denně 1 až 2 polévkové lžíce ráno nebo večer jen tak pro zdraví k doplnění správných tuků.
  • Jako náhradu nevhodných rostlinných a živočišných tuků ve výživě.
  • Do salátů a dresinků namísto běžných olejů .
  • K dochucování jídel a gurmánské zážitky .
  • Doporučujeme používat výhradně ve studené kuchyni k získání všech živin z oliv bez jejich degradace vařením či pečením.

Doporučené skladování olivového oleje

Ideální na tmavém chladném místě. Skladování mimo sluneční záření je velmi důležité, protože díky tomu prodloužíte životnost vašeho olivového oleje. Nedoporučujeme skladovat v chladničce , jelikož by mohl začít olivový olej tuhnout. Ideálním místo pro skladování je potravinová skříňka nebo komora.

Proč milujeme extra panenský olivový olej Salvagno?

Protože lisovnu olej jsme osobně navštívili a přesvědčili jsme se o mimořádné kvalitě a poctivé práci . Jejich láska k oleji začala již v roce 1923 , kdy začaly pěstovat olivy v srdci Valpantena, mezi kopci Verony. Od té doby je k amenný olivový mlýn Salvagno vyrábí extra panenský olivový olej se stejnou vášní a vytváří produkt určený pro náročné spotřebitele, kteří neustále hledají autentičnost jednoduchých a přírodních potravin. Dokonalé spojení tradice a inovace jim umožňuje experimentovat s alternativními metodami pěstování, které jsou schopny zaručit produkci extra panenského oleje nejvyšší kvality a mnoha dalších produktů.

"Baví nás pomáhat vám. Pokud jste stejně jako my nadšeni žít dobrý život, jste na správném místě."

Naší vizí je pomáhat vám žít dobrý život. Ať už se jedná o biopotraviny, eko čistící prostředky nebo třeba mlýnek na domácí ovesné vločky, každý produkt z našeho e-shopu jsme osobně prověřili. Pokud se nám na něm cokoliv nezamlouvá, nebudeme ho nabízet.

Složení: 100% extra panenský olivový olej

Výživové hodnoty na 100 ml

  • Energie: 3389 kJ (824 kcal)
  • Tuky: 91,6 g
    • z toho nasycené: 13,5 g
  • Sacharidy: 0 g
    • z toho cukry: 0 g
  • Bílkoviny: 0 g
  • Sůl: 0 g

Objem: 100ml (sklo), 500ml (sklo), 1L (sklo)
Země původu: Itálie

Vyrobeno a baleno v:
Frantoio Salvagno Giovanni
Contrada Gazzego 1
IT – Nesente Verona


Technický list


Přidat hodnocení:

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze